Ofte stilte spørsmål

Det avhenger av bodens størrelse. Bod er ikke søknadspliktig dersom den ikke har BRA eller BYA over 15 kvm. Mønehøyde kan være inntil 3,0 m og gesimshøyde inntil 2,5 m. Avstand til annen bygning på eiendommen skal ikke være mindre enn 1,0 m. Boden kan ikke brukes til beboelse. Det er likevel et krav om at bygningen ikke må være i strid med regler gitt i eller med hjemmel i Plan- og Bygnignsloven. Du bør derfor bla sjekke gjeldende reguleringsplan. Er du i tvil så kontakt kommunen for bistand.
Dette avhenger av mange faktorer. Du skal uansett være klar over at dette vil gjøre tiltaket avhengig av ansvarsretter for alle fagområder. Du kan altså som privatperson ikke lenger stå ansvarlig for byggesøknaden. En del kommuner har begrensninger i planverket for denne type tiltak.
JA! Dette er en mulighet loven åpner for. Selvbyggerprinsippet står sterk i Norge og er derfor medtatt i loven. Det er likevel krav til at man må kunne dokumentere kvalifikasjoner som tilsier at lovens krav vil bli oppfyllt. Vær også oppmerksom på at dette begrenser seg til egen enebolig med sekundærleilighet og egen fritidsbolig.
Gjeldende reguleringsplan for området setter ofte premissene for hva som kan bygges. Dersom eiendommen ikke er regulert vil Kommuneplanens arealdel være den som angir rammen for eiendommen. Mange kommuner har både reguerlingsplaner og kommuneplaner tilgjengelig digital på sine nettsider.

Kontakt

Address:
Teiefjellet 10, 2022 GJERDRUM
Tel:
+(47) 414 53 550
Website:
norskbygning.no
Email:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om oss

Godkjent for ansvarsrett, vi kan byggesøknader. La byggesøknaden bli en enkel prosess.

Sosiale medier